2 Απρ 2024

4 Απριλίου - Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Ειδικότερα θα γίνει παρουσίαση με διαδραστικό τρόπο από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, την κ. Brigitte Huber Thumianides και τον αντιδήμαρχο Ανατολικής Σάμου και κτηνίατρο κ. Αντώνη Καραμηνά.

Να σημειωθεί ότι στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, λειτουργεί τη φετινή χρονιά «Όμιλος Αριστείας Φιλοζωίας», υπό την ευθύνη της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής κα Κομζιά Βασιλικής Αιμιλίας, με μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου. Στα πλαίσια του Ομίλου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών /-τριών σε θέματα φιλοζωίας.

Επίσης στο σχολείο υλοποιείται δράση σίτισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στον προαύλιο χώρο και γι` αυτό τον σκοπό τοποθετήθηκαν ταΐστρες, ποτίστρες και ένα μικρό σπιτάκι.

«Οι μαθητές μας με τη συνεργασία των γονέων έφεραν τα κατοικίδια ζωάκια τους στο προαύλιο του σχολείου, μας μίλησαν για αυτά, για τις συνήθειες και τους φόβους τους αλλά και για την ιστορία τους. Τέλος, ανέλαβαν τη φροντίδα μιας κλωσσομηχανής που στήθηκε μέσα στο τμήμα ένταξης του σχολείου στις 5 Μαρτίου και υιοθέτησαν τα 4 κλωσσοπουλάκια που γεννήθηκαν στις 25 Μαρτίου. Η χαρά και η ευθύνη τους ήταν μεγάλη και έδειξαν μεγάλο ζήλο στη φροντίδα τους» αναφέρει σε ενημέρωση το 2ο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο Σάμου.

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν την Πέμπτη, 4 Απριλίου, από τους μαθητές στα πλαίσια της διαδραστικής παρουσίασης σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο, την κ. Brigitte Huber Thumianides και τον αντιδήμαρχο και κτηνίατρο κ. Αντώνη Καραμηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required