7 Απρ 2024

«Η υγεία μου, δικαίωμά μου» - Εκδήλωση με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που γιορτάζεται στις 7 Απριλίου, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Π.Ο.Υ., σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, το ΚΑΠΗ και το 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Σάμου, διοργανώνει εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 10:30 π.μ. με θέμα: «Η υγεία μου, δικαίωμά μου».

Πρόκειται για το σύνθημα που επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον φετινό εορτασμό, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση και πληροφορίες, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, ποιοτική διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβάλλοντος καθώς και στην ελευθερία από τις διακρίσεις.

«Η υγεία μέσα από το παιχνίδι»

Στην εκδήλωση τα παιδιά του νηπιαγωγείου με τα μέλη του ΚΑΠΗ, θα φτιάξουν ομάδες, θα πιούν φρεσκοστυμμένο χυμό από τα πορτοκάλια των Μύλων απολαμβάνοντας ένα υγιεινό πρωινό, θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια. Τα παιδιά θα μετρήσουν την πίεση και το οξυγόνο στα μέλη του ΚΑΠΗ με την επίβλεψη της γιατρού και Εντεταλμένης Συμβούλου κ. Μαρία Βακιντή.

Παππούδες, γιαγιάδες και μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου μέσα από το παιχνίδι και την άσκηση θα προβάλουν το μήνυμα της ημέρας ότι η υγεία είναι δικαίωμα και δεν γνωρίζει ηλικία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required