26 Απρ 2024

«Απόπλους» - Κυκλοφορεί το 99ο τεύχος

O Μοσάμπ Αμπού Τόχα, ποιητής της Γάζας, έγραψε πριν από λίγο καιρό: «Αν διαβάζεις βιβλία, ζεις περισσότερες από μία ζωές»./ Τώρα είμαι τριάντα και όποτε κοιτάζω πρόσωπα/ γύρω μου, γέρους ή νέους, στα μέτωπά τους διαβάζω:/ «Αν ζεις στη Γάζα, πεθαίνεις πολλές φορές».

Θα μπορούσε το 99ο τεύχος του Απόπλου που κυκλοφορεί να περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα σε όσα βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, στους πολέμους, για παράδειγμα, στην Ουκρανία ή στη Γάζα. Παρόλο όμως που δεν συγκρότησε ειδικό θέμα, εν τούτοις τα παραπάνω έχουν διασπαρθεί στο σώμα του νέου τεύχους είτε με ένα άγνωστο ποιητικό δοκίμιο του Αριστείδη Βουγιούκα, προφητικό θα έλεγε κανείς για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Παλαιστίνη, είτε με κάποιο διήγημα ή κάποιο ποίημα είτε με ανέκδοτο αφήγημα του Κώστα Καλατζή είτε με αφήγημα από εμπειρίες ζωής. 

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Κύπριο ποιητή Λεύκιο Ζαφειρίου με μέρος της αλληλογραφίας του και παρουσίαση του έργου του Συμμορίτες, ένα δοκίμιο για τον δικό μας Γιάννη Χατζίνη, μια σύντομη αναφορά στον Ιωάννη Συκουτρή και άλλα δοκίμια συνθέτουν ένα σύνολο θεμάτων με μεγάλη ποικιλία και τρόπους έκφρασης λογοτεχνικών δειγμάτων. Και όπως πάντα βιβλιοπαρουσιάσεις νέων εκδόσεων στο ειδικό τμήμα του τεύχους.

Οι 160 σελίδες του νέου απόπλου αποτελούν το προοίμιο του 100ού τεύχους. Η τιμή του είναι 10 ευρώ, αλλά η συνδρομή τεσσάρων τευχών παραμένει σταθερά στα 25 €. Ο Απόπλους διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της Σάμου και στις εκδόσεις Σμίλη της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required