23 Απρ 2024

Συνάντηση Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, έλαβε χώρα στο γραφείο του δημάρχου Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, συνάντηση με τους ελευθέρους επαγγελματίες μηχανικούς της Δυτικής Σάμου, παρουσία των μηχανικών του Δήμου μας, για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων όπου αναλύθηκαν και εξετάσθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο στην ακριβή οριοθέτηση των οικισμών κατά την σύνταξη μελετών για έκδοση των οικοδομικών άδειων όσο και με το ζήτημα των χωροταξικών θεμάτων.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο (2) ομάδων εργασίας, ενόψει και των μελλοντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν την Δυτική Σάμο. Η μία ομάδα θα ασχοληθεί με την επικαιροποίηση των ορίων των οικισμών του Δήμου Δυτικής Σάμου, ορίζοντας με γεωχωρικές συντεταγμένες τα ακριβή όρια τους, ενώ η άλλη θα ασχοληθεί με την υποβολή προτάσεων που θα αφορούν τη σύνταξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Λεπτομέρειες για το έργο της κάθε ομάδας έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Δυτικής Σάμου. Σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, σε συνεργασία με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό ο Δήμος Δυτικής Σάμου μεριμνά για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required