1 Οκτ 2019

Γ. Στάντζος στο One Channel: Βιώνουμε ανθρωπιστική κρίση στη Σάμο

Κραυγή αγωνίας για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο, βγήκε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο καθημερινά το νησί, μιλώντας στην εκπομπή One Talk, του One Channel.

«Τα γεγονότα της Μόριας είναι τραγικά. Η κατάσταση όμως της Σάμου είναι εξίσου τραγική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στάντζος ενώ συμπλήρωσε:

 «Η αναλογία δυναμικότητας και πληθυσμού εδώ είναι χειρότερη από το κέντρο υποδοχής στη Μόρια, καθώς σήμερα έχουμε φτάσει το 1:8. Εξίσου σημαντική παράμετρος, που δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στο νησί, είναι το γεγονός ότι το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο έχει φτιαχτεί μέσα στην πόλη. Έχει αναπτυχθεί με άτυπη κατασκήνωση και πλέον ενώνεται με την πόλη».

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, επεσήμανε πως η κατάσταση στο νησί είναι εκρηκτική,σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση και ζητάμε άμεσο και μαζικό απεγκλωβισμό των μεταναστών και των προσφύγων» απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Πηγή: onetv.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required