29 Απρ 2020

Εργατικό Κέντρο και Σωματεία - Παρεμβάσεις σε Σάμο & Ικαρία

Η 28η Απριλίου ορίσθηκε ως Μέρα Δράσης για τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και Ικαρίας, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων κ.α. οι οποίοι απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους. Το μήνυμά τους "Δεν ανεχόμαστε νέες θυσίες για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν αποδεχόμαστε να ξαναπληρώσει ο λαός την κρίση. Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!"


Στην κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Σάμο κατέθεσαν κοινό Υπόμνημα του ΕΚΣ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού με αιτήματα για τη διασφάλιση του εισοδήματος, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εποχικά εργαζόμενους και στη συνέχεια έξω από την πύλη του νοσοκομείου Σάμου εξέφρασαν στήριξη στους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία και στο Σωματείο τους, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας. Επίσης δόθηκε συνέντευξη Τύπου από το Εργατικό Kέντρο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Σάμου (https://www.youtube.com/watch?v=o55b4PwTp5E&feature=emb_logo) και (https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=1tuE1aQbinU&feature=emb_logo


Αντίστοιχα στην Ικαρία κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ Αγίου Κηρύκου με επίδοση αντίστοιχου υπομνήματος από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού και νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Κάλεσαν τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε Βαθύ, Καρλόβασι και στο Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required