13 Μαΐ 2024

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής στους εορτασμούς της 8ης Μαΐου 1821 στο Μεσαίο Καρλόβασι

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επισκέφθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου, τη Σάμο όπου παρέστη στον εορτασμό της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης, την 8η Μαΐου 1821, από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη. Στις δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέροντας τα εξής:


«Σήμερα, από τη Σάμο, στον εορτασμό της της έναρξης της σαμιακής επανάστασης του 1821. Η συμβολή της Σάμου στην επανάσταση ήταν σημαντική και αξίζει κάθε τιμή στους πρωτεργάτες Λυκούργο Λογοθέτη και Μητροπολίτη Κύριλλο και σε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα και θυσιάστηκαν για ελευθερία και ανεξαρτησία.


Αναμνηστική πλακέτα από τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου
κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους

Ο κ. Πλακιωτάκης με τον αντιδήμαρχο κ. Αρτέμη Πανούσο

Πλέον, υπάρχει σχετική πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπάρχουν όμως και ενέργειες από την γείτονα που προκαλούν ένταση. Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος αποτελεί προκλητική ενέργεια όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την διεθνή κοινότητα και τον δυτικό πολιτισμό. Για την ελληνική κυβέρνηση λοιπόν και πιστεύω για κάθε έλληνα το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σημαντικό και κρίσιμο γι’ αυτό και θα τεθεί από τον πρωθυπουργό στην συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο τη Δευτέρα».

Κατάθεση στεφάου από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη


Από αριστερά: Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ε. Μαυρατζώτης, διοικητής 79 ΑΔΤΕ ταξίαρχος  Ε. Οικονόμου, δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Π. Παπαγεωργίου και ο κ. Γ. Πλακιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required