2 Φεβ 2018

Διαμαρτυρία δημάρχων στον Γερμανό πρέσβη

«Για την κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα φταίνε οι δήμαρχοι των νησιών». Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ πρόσθεσε ότι δήμαρχοι προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση, ώστε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 Η άποψη αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα τους δήμαρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου, οι οποίοι και έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

«Στην επιστολή αυτή ζητήσαμε να συναντήσουμε τον γερμανό πρέσβη, διότι εκπροσωπεί το γερμανικό κράτος. Θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για όσα μάθαμε ότι είπε ο υπουργός εσωτερικών και αυτό είναι κάτι που έμαθαν όλοι οι Έλληνες» δήλωσε στο euronews, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Ο Γενς Πλέτνερ αποδέχθηκε το αίτημα και συνάντησε τους δημάρχους Χίου και Λέρου στην πρεσβευτική κατοικία, όπου και είχαν γεύμα.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ιδιωτική, ενώ και οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για μια ειλικρινή συζήτηση.

«Το κομμάτι της κριτικής προς στους δημάρχους νομίζω ότι έχει απλώς είναι άδικη, αλλά τελικά αποτελεί προϊόν σοβαρής παραπληροφόρησης. Δε νομίζω ότι ο υπουργός είχε την πρόθεση να προσβάλει οποιονδήποτε» υποστηρίζει ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Μη Κυβερνητικές οργανώσεις μιλούν για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα hotpsot των νησιών. Από την πλευρά τους οι τοπικές κοινωνίες δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο και πως δεν μπορούν να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες.

Πηγή: euronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required