31 Αυγ 2019

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για το Μεταναστευτικό

Δυστυχώς οι εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, απ' ότι όλα δείχνουν, τρέχουν μπροστά και από τη νέα κυβέρνηση, αφού τα έξτρα μέτρα, όπως το πολυδιαφημιζόμενο Ζέπελιν στη Σάμο, μόνο ως επικοινωνιακά και καθόλου αποτρεπτικά δεν λειτουργούν απέναντι σε μια Τουρκία που έχει παράδοση να μην τιμά συμφωνίες αλλά και να αμφισβητεί διεθνείς συμβάσεις.



13 βάρκες έφτασαν την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, στη Λέσβο με 547 πρόσφυγες, εκ των οποίων 246 ήταν παιδιά. Ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να συγκαλέσει Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η εμφάνιση 547 προσφύγων στις ελληνικές ακτές, έρχεται μια περίοδο όπου οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, μετά τις συνεχείς προκλητικές κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της γείτονος, οι οποίες φαίνονται να κορυφώνονται με το «άνοιγμα των πυλών» εξόδου για τους πρόσφυγες.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, που κρούει κώδωνα κινδύνου απευθυνόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ζητά απαντήσεις από την Τουρκία. Που δεν θα λάβει, προβλέπουμε εμείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required