31 Αυγ 2019

«Πορεία Ευθύνης» και «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» συμπράττουν, αλλά...

Με επιστολή τους, 4 νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Πορεία Ευθύνης», οι: Βασίλης Βαλκαμλής, Μανώλης Κιάσσος, Ζωή Πυργιώτου Τσερέ και Μαρία Κονδύλη Πανουράκη, γνωστοποιούν την πρόθεσή τους για σύμπραξη με την παράταξη του νεοεκλεγένντους δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο».

Λίγες ώρες πριν τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων προκαλεί εντύπωση η μη συμμετοχή του επικεφαλής της παράταξης Αντώνη Σίμου και δημιουργεί χώρο για πολλά σενάρια. Ένα πρώτο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Σίμος, προεκλογικά, στήριξε την υποψηφιότητα Στάντζου ενώ τώρα παίρνει αποστάσεις; Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί παρά τον «Κλεισθένη» και τα όσα προσπάθησε να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν, παρά την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης που έφερε αλλαγές ώστε να υπάρξει «κυβερνησιμότητα» στους Δήμους, όπως υποστηρίζει, επικρατούν τοπικά τα μικροσυμφέροντα, οι κόντρες και το παρασκήνιο που μόνο καλούς οιωνούς δεν προμηνύουν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Πορείας Ευθύνης" αναφέρουν πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ δεν επέτρεψε την  πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων στο συνδυασμό του κ. Στάντζου, με αποτέλεσμα την αδυναμία λήψης αποφάσεων σε σημαντικά προβλήματα, την πιθανή απώλεια σημαντικών πόρων για την υλοποίηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνων που έχουν σχεδιαστεί.

«Με ομοψυχία και συναντίληψη προχωράμε και εκφράζουμε τη βούλησή μας να προβούμε σε σύμπραξη με τον συνδυασμό σας «ΑΝΑΣΑ». Δηλώνουμε παρόντες στη διοίκηση του δήμου, στην επίλυση των προβλημάτων του και στη δημιουργία προοπτικής ανάπτυξη. Είμαστε βέβαιοι ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή, η Σάμος μπορεί να σταθεί ψηλά. Με τη βούλησή μας για σύμπραξη αποδεικνύουμε ότι και για εμάς προέχει το συμφέρον του δήμου και των συνδημοτών μας γνωρίζοντας ότι σε δύσκολους καιρούς δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Τα προβλήματα αυξάνονται. Δηλώνουμε παρόντες στην επίλυσή τους», αναφέρουν με κοινή τους ανακοίνωση οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της "Πορείας Ευθύνης".


Η επιστολή των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required