3 Αυγ 2019

Ενημερωτική επίσκεψη στο ΚΥΤ από τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζο

Την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, κατόπιν πρωτοβουλίας του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος,  πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΥΤ Σάμου και συνάντηση εργασίας με την διοικήτρια του κέντρου κα Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου.

Ενημερώθηκε υπεύθυνα από την κα Διοικήτρια για τα σημερινά αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα του προβλήματος του προσφυγικού- μεταναστευτικού το οποίο παραμένει εκρηκτικό για το νησί της Σάμου.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος, μετά το πέρας της επίσκεψης-συνάντησης, αναφέρει τα εξής:

"Προτεραιότητες μας ως νέας δημοτικής αρχής αποτελούν:

Ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί και κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου με την παράλληλη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής προδιαγραφών -εκτός οικισμών- για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών.

Απόδοση του χώρου που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ στην Αυτοδιοίκηση, άμεση απομάκρυνση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί προς κοινή χρήση των Δημοτών. Απορρύπανση της περιοχής με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και χορήγηση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ και οι οποίες έχουν καταπατηθεί.

Το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας απαιτεί σύνεση, αποφασιστικότητα, συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τους Κρατικούς φορείς και αποτελεσματικότερη διαχείριση του θέματος με διάλογο και ρεαλιστικές παρεμβάσεις.

Δέσμευσή μας είναι να συμβάλλουμε στην όποια θετική εξέλιξη και να αγωνιστούμε ενάντια στη διατήρηση του τέλματος και των όποιων αρνητικών εξελίξεων."Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required