13 Αυγ 2019

Προωθώντας τουριστικά τη Σάμο στην Κύπρο


Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού υποδέχτηκαν, από τις 3 έως τις 7 Αυγούστου, κυπριακή αποστολή που απαρτιζόταν από κύπριο δημοσιογράφο και από τον διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ στην Κύπρο, με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού μας στη Μεγαλόνησο.




Ειδικότερα, η κυπριακή αποστολή περιηγήθηκε στο νησί και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πλούσια ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική του κληρονομιά. Οι επισκέψεις της αποστολής περιελάμβαναν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με την μεγάλη τοπική παραγωγή, παρουσία σε διάφορα δρώμενα που αποτυπώνουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού καθώς και επαφές με φορείς του τουρισμού.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 6η Αυγούστου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου υπό τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον εκλεγέντα δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριο Βασιλείου, τον αντιδήμαρχο Σάμου κ. Βασίλειο Βαλκαμλή, τη δημοτική σύμβουλο κα Ζωή Πυργιώτη-Τσερέ και τον διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου για την προώθηση της Σάμου προκειμένου να ενταχθεί το νησί μας στο χάρτη των προσεγγίσεων κρουαζεροπλοίων με θρησκευτικό χαρακτήρα από το 2020. 



Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη της αποστολής της Κύπρου και με τον εκλεγέντα δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη καθώς και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.


Η συστηματική και στοχευμένη προώθηση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος υποστηρίζεται με συνεχείς συμμετοχές σε εκθέσεις και επαφές με φορείς. Ακόμη, κομβικό σημείο της ολοκληρωμένης και λεπτομερούς παρουσίασης του νησιού ως τουριστικού προορισού αποτελεί η εκδήλωση ειδικής προβολής του τόπου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην οικία του Έλληνα πρέσβη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Κύπρου καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της Μεγαλονήσου.


Η επιθυμία διατήρησης της τουριστικής σύνδεσης των δύο τόπων αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου στην οποία η νέα δημοτική αρχή έδωσε το "παρών" με σκοπό τη συνέχεια αλλά και τον πολλαπλασιασμό των τουριστικών δράσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required