13 Αυγ 2019

Τα βραβεία Apollo και οι εξελίξεις στον τουρισμό

Το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Αυγούστου, στον φιλόξενο χώρο του νέου δημοτικού μεγάρου στο Πυθαγόρειο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης ξενοδοχείων της Σάμου από τον κορυφαίο tour operator της Σκανδιναβίας Apollo, που αποτελεί μέρος του μεγάλου γκρουπ της γερμανικής DER Touristik και δραστηριοποιείται ενεργά και στο νησί μας.



Η έναρξη της εκδήλωσης με την κα Ν. Hornewall και τον κ. Δ. Κασμιρλή

Τα τελευταία χρόνια οι τελετές βράβευσης των ξενοδοχείων της Σάμου, σύμφωνα πάντα με τη βαθμολογία των πελατών τους, αποτελούν θεσμό. Η Σκανδιναβία αποτελεί μία μεγάλη τουριστική αγορά αφού οι 4 χώρες της, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, έχουν συνολικά πληθυσμό 25.000.000 κατοίκων και το Apollo με τους 10.100 υπαλλήλους του διακινεί 7.100.000 τουρίστες. 

Και στη φετινή εκδήλωση παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την με γλαφυρό τρόπο ανάλυση της αγοράς από την εμπορική διευθύντρια του Apollo κα Nina Hornewall, σε άπταιστα μάλιστα ελληνικά!

Προηγήθηκε καλωσόρισμα και σύντομος χαιρετισμός από τον ιδιοκτήτη του Rhenia Tours κ. Δημήτρη Κασμιρλή.




Η κα Hornewall, παίρνοντας τον λόγο, αρχικά, εξήγησε την τάση της αγοράς και τους λόγους που φέτος διανύουμε μια όχι και τόσο καλή χρονιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 
Κυρίαρχη αιτία, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι καλές καιρικές συνθήκες στην βόρεια Ευρώπη που αποτέλεσαν βασική τροχοπέδη στις διακοπές των Σκανδιναβών που συνήθως πραγματοποιούν 3-4 ταξίδια το χρόνο. Και πέρυσι αλλά και φέτος ο καιρός στην Σκανδιναβία είναι πραγματικά καλοκαιρινός και οι θερμοκρασίες σε επίπεδα ρεκόρ.


Ένας άλλος παράγοντας, που επηρέασε δραματικά, ήταν... μια μικρή ακτιβίστρια, η 16χρονη, πλέον, Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, που εργάζεται για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζοντας όλο και μεγαλύτερες μάζες πληθυσμού. Αρχικά νέους αλλά σταδιακά και όλο τον πληθυσμό. Υπενθυμίζουμε ότι η εκστρατεία της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, ακριβώς πριν ένα χρόνο, έχοντας στοχοποιήσει τα ταξίδια με αεροπλάνα με αρνητικά αποτελέσματα για τις πωλήσεις πακέτων και προς τη χώρα μας.

Ακόμη, επηρεάζει η πορεία των εθνικών νομισμάτων των σκανδιναβικών χωρών αφού η κορώνα, κυρίως της Σουηδίας, διέρχεται δύσκολη περίοδο και έχει υποτιμηθεί. 



Η περίπτωση της Σάμου

Παρόλα τα όσα συμβαίνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν προορισμοί στη χώρα μας που θεωρούνται καλοί και προτιμούνται από τους τουρίστες του Apollo, όπως είναι η Καλαμάτα, η Κάρπαθος, η Λέσβος, η Σάμος και η Πρέβεζα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν προορισμοί, κυρίως οι ακριβότεροι, που δεν τα καταφέρνουν πλέον καθόλου καλά, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας αλλά και η Κροατία. 

Η κα Hornwall μίλησε επαινετικά για τους Σαμιώτες ξενοδόχους που έχουν καταφέρει πολλά και έχουν μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης πελατών αλλά αυτό δεν πρέπει να σημάνει εφησυχασμό και έκανε την πρόβλεψη, αν όλα πάνε κατ’ ευχή, το 2020 να μας επισκεφθούν 15.000 τουρίστες του Apollo από τους 14.000 του 2019.

Η τελετή βράβευσης

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ξενοδοχείων που συγκέντρωσαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αποδεικνύοντας την προτίμηση των Σκανδιναβών για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, το σέρβις αλλά και την ασφάλεια που νιώθουν επιλέγοντας το νησί μας.

Οι βραβεύσεις των 12 ξενοδοχείων στη Σάμο αφορούσαν στις κατηγορίες 2, 3, 3+ και 4 αστέρων. Παρακάτω οι νικητές ανά κατηγορία.

Κατηγορία 2**

Χρυσό: Polyxeni Hotel

Ασημένιο: Hotell Angela Beach

Χάλκινο: Aeolis Hotel

Χάλκινο: Katerina Hotel


Κατηγορία 3***

Χρυσό: Olympia Village

Ασημένιο: Agrilionas

Χάλκινο: Anthemis Hotel


Κατηγορία 3***+

Χρυσό: Archangelos Village

Ασημένιο: Kouros

Χάλκινο: Glicorisa Beach


Κατηγορία 4****

Χρυσό: Arion Hotel

Ασημένιο: Samaina Inn














Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required