22 Νοε 2019

Αλέξανδρος Λυμπέρης: "Το θέμα αγγίζει όλη τη Σάμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού"

Τη στήριξή του στον δήμο ανατολικής Σάμου εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Αρμονία 103,2 ο δήμαρχος δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο οποίος τόνισε πως το θέμα αφορά όλο το νησί.

«Τα μέτρα μας προκάλεσαν, μας ξάφνιασαν και τα θεωρούμε απαράδεκτα. Το θέμα αγγίζει όλη τη Σάμο. Έχει να κάνει με την υποβάθμιση, τη δυσφήμιση του νησιού, την υποβάθμιση της υγείας. Δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει μόνο ο δήμος ανατολικής Σάμου», είπε ο κ. Λυμπέρης.

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου ανέφερε πως οι διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει σε συναντήσεις ήταν για μικρού τύπου και ευέλικτου τύπου και για αποσυμφόρηση του νησιού. « Και ενώ περιμέναμε κάτι τέτοιο ακούμε από τα ΜΜΕ κάτι που μας προσέβαλε και μας προκάλεσε γιατί πριν λίγες ημέρες άλλα ακούσαμε και άλλα περιμέναμε. Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης; Να μαζεύει τα απορρίμματα και τα αδέσποτα; Δεν πρέπει να έχουμε λόγο στα θέματά μας;»

Αναφερόμενος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που έγινε εκτάκτως στον δήμο δυτικής Σάμου ο κ. Λυμπέρης είπε πως ζητούν την άμεση απόσυρση των μέτρων και σε περίπτωση που δεν γίνει το θέμα να αντιμετωπιστεί από κοινού. 

«Υπάρχει περιφερειάρχης και αυτός πρέπει να συμμετέχει. Υπάρχει βουλευτής; Υπάρχει και η εκκλησία, ο μητροπολίτης έχει πάρει πρωτοβουλίες και είναι κοντά στην κοινωνία. Δεν μπορεί ο δήμος ανατολικής Σάμου να είναι και να νοιώθει μόνος. Είναι ένα σοβαρό θέμα που αν δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού δεν θα φέρουμε αποτελέσματα».

«Την απόφασή μας θα την στείλουμε στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή για το Προσφυγικό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή που μας έλεγε πως τα μέτρα θα ανακουφίσουν. Αν έχουμε 5.000 συν μπορεί να ξεπεράσουμε τους 10 και 15 χιλιάδες. Η Σάμος δεν έχει τον πληθυσμό της Λέσβου να έχει 5.000 μετανάστες. Είναι δυσανάλογο. Πως να δεχτείς κάτι τέτοιο; Είναι πρόκληση και απαράδεκτο».\



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required