16 Δεκ 2019

Λογοθέτης και Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στο «Εκτός Γραμμής» για τη φιλοξενία μεταναστών

«Ο κόσμος πρέπει να φύγει από το νησί», είπε ο Γιώργος Στάντζος, «εξετάστηκε αλλά δεν κρίνεται ότι μπορεί να εφαρμοστεί», απάντησε ο Μάνος Λογοθέτης στην πρόταση που είχε γίνει από πλευράς Σάμου.

«Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, έχουμε μεγάλο πληθυσμό, πάνω από 8.000, με την ιδιαιτερότητα να είναι μέσα στην πόλη. Φαίνεται ότι ο χειμώνας για φέτος δεν θα ανακόψει ή σταματήσει τις ροές. Έχουμε πρόβλημα που χρειάζεται άμεση υλοποίηση, δεν μπορούμε να αναμένουμε εκ των πραγμάτων  την υλοποίηση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού. Χρειάζεται ο πληθυσμός να μετακινηθεί. Εν ανάγκη, υπάρχει μια πρόταση, να ναυλωθούν πλοία, ο πληθυσμός να στεγαστεί μέσα στα πλοία και στην ηπειρωτική Ελλάδα να συνεχίζει αυτή η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Στάντζος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, με τον γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνο Λογοθέτη να απαντά:

«Η φιλοξενία σε πλοία έχει ένα βασικό μειονέκτημα, δεν μπορεί να παραταθεί για πάνω από μία εβδομάδα εν πλω, λόγω του περιβάλλοντος των κλειστών συνθηκών. Έχει εξεταστεί και δεν κρίνεται αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Διερευνώνται άλλες λύσεις αλλά καλύτερο αυτό είναι να σταματήσουμε να το λέμε δημόσια».

Μάλιστα, ο κ. Λογοθέτης, με αφορμή το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, καθώς όπως ειπώθηκε εκείνος δεν συμφωνεί με καμία πρόταση της κυβέρνησης, τόνισε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση, δια του εθνικού συντονιστή.

«Ουσιαστικά θα οδηγηθούμε πάλι σε μια δεύτερη διαπραγμάτευση, αλλά τελικά θα πρέπει να αποφασίσουμε, διαφορετικά δεν θα τελειώσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στάντζος από την πλευρά τόνισε: «Καταρχήν δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η πρόταση που έχει γίνει απορρίφθηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Η είδηση είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τους επόμενους μήνες. Εγώ βλέπω μία ατολμία, υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας και διαλόγου αλλά όχι διαβούλευσης. Ο πληθυσμός πρέπει να φύγει από το νησί. Δεν μπορώ να αποδέχομαι, για τους μήνες που έχουν προηγηθεί, έχουν ανατραπεί όλα τα χρονοδιαγράμματα, έχουμε 8.000+ μέσα στην πόλη και δηλώνω μη ικανοποιημένος».

Πηγή: newspost.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required