16 Δεκ 2019

Με μεγάλες ελλείψεις η αστυνομική δύναμη στη Σάμο

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, κα Μαρία Μαυρίδου, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ανατολικής Σάμου.

Η κα Μαυρίδου ανέφερε πως η οργανική δύναμη για το 2014 στη Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Αγαθονήσι ήταν 228 αστυνομικοί και οι παρόντες ήταν 180, ενώ το 2019 η οργανική δύναμη είναι 304 και η παρούσα δύναμη είναι 224.

«Υπάρχει πρόταση να προστεθούν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου συνοριοφύλακες, οι οποίοι απλά θα αντικαταστήσουν τους αποσπασμένους αστυνομικούς. Δεν θα ενισχύσουν τους ισχύοντες αστυνομικούς. Οι 65 που θέλουμε να ενισχυθούν, γίνεται μόνο με μεταθέσεις. Στις τελευταίες μεταθέσεις είχαμε 0. Το υπουργείο θεώρησε πως δεν έχουμε ανάγκες. Ο σχεδιασμός που υπάρχει για την οργανική δύναμη αγγίζει τους 7.000 μόνιμους κατοίκους, έχουμε φτάσει να πρέπει να διαχειριστούμε 14.000 με τον ίδιο αριθμό αστυνομικών», ανέφερε.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα η κα Μαυρίδου επισήμανε: «Το Νοέμβριο του 2016  είχαμε 8 κλοπές. Τον Νοέμβριο του 2019, 25 κλοπές κυρίως με παραβίαση-διάρρηξη. Μιλάμε για αύξηση 300% και ο ίδιος αριθμός αστυνομικών καλείται να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα».

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, επισημαίνοντας πως το ετήσιο service των μηχανών ΔΙΑΣ έγινε με χορηγία, περιπολικά είναι ακινητοποιημένα γιατί δεν υπάρχουν δαπάνες να φτιαχτούν, αλεξίσφαιρα και κράνη δεν υπάρχουν. «Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα, να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες καταστάσεις», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required