16 Δεκ 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιληνιών για το νερό στην κοινότητα

“Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα υψηλά ποσοστά αρσενικού στο νερό του χωριού δεν είναι καινούργιο. Βλέπουμε, όμως να επαναλαμβάνεται ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα για υγιεινό, επαρκές και φθηνό πόσιμο νερό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση κοινότητας Μυτιληνιών.

«Οι αιτίες που δεν γίνεται αυτό είναι γνωστές. Η υποχρηματοδότηση, η αδιαφορία, η έλλειψη ειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού, έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής ύδρευσης.

Η μη ορθολογική διαχείριση του νερού είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνηση, της Περιφερειακής και Δημοτικής διοίκησης (νυν και προηγούμενων) σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης και στο νησί μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΕΣΑ:

Επαρκή ποσότητα εμφιαλωμένου νερού για όλους τους κατοίκους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Είναι πρόκληση η ποσότητα του νερού που στέλνει ο δήμος.

Μεταφορά νερού με υδροφόρες για τις υπόλοιπες οικιακές ανάγκες.

Τον έλεγχο και τη λειτουργία των φίλτρων του νερού να έχει η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και την Διεύθυνση Υγιεινής με υπεύθυνο υδρονομέα με γνώσεις.

Να ελεγχτούν όλες οι γεωτρήσεις και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δημόσια.

Άμεση χρηματοδότηση για μελέτες και δίκτυα μεταφοράς των πηγαίων νερών για ύδρευση και ελαχιστοποίηση των γεωτρήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους χωριανούς να μην αρκεστούν στα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει προσωπικό, δεν έχει χρήματα κ.λ.π. Είναι συνένοχοι μαζί με τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου σ’ αυτήν την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του λαού.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ : Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων ο οποίος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου θα κάνει τα απαραίτητα έργα για ασφαλές, επαρκές και φθηνό νερό.

Μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, φράγματα και ότι άλλο χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required