8 Δεκ 2019

Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Σάμου - Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν τώρα

Για τις συνθήκες που επικρατούν επί της αγροτικής οδού στον ευρύτερο χώρο του ΚΥΤ, διαμαρτύρεται το Σωματείο Πυροσβεστών - Πυρόσβεσης Σάμου, με επιστολή του προς την Εισαγγελία Σάμου, τον διοικητή ΠΕΠΥΔ Βορείου Αιγαίου, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου.

Το Σωματείο αναφέρει:


Σε συνέχεια αρκετών συμβάντων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας στον ευρύτερο χώρο του ΚΥΤ Σάμου έχουν παρατηρηθεί τα παρακάτω:

1. Πρόχειρα καταλύματα που έχουν κατασκευαστεί επί της αγροτικής οδού πάνω από το ΚΥΤ Σάμου με αποτέλεσμα η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, αλλά και με κίνδυνο να παρασυρθεί πεζός ή κάποιο παιδί μεταναστών που θα έχει διαφύγει της προσοχής των οικείων του

2. Σημεία με τομές που υπήρχαν επί της αγροτικής οδού κατάλληλα για ελιγμούς των πυροσβεστικών οχημάτων της Υπηρεσίας μας έχουν μετατραπεί σήμερα σε πρόχειρα καταλύματα μεταναστών. Με αποτέλεσμα τα οχήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο συμβάν πυρκαγιάς στην περιοχή να είναι πιθανό να καθυστερήσουν την άφιξή τους στο σημείο έναρξης της με άγνωστες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές. Ζητάμε να απομακρυνθεί ότι εμποδίζει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων της Υπηρεσίας μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν τώρα. Καθώς σε καθημερινή βάση υπάρχει ο κίνδυνος συνάδελφοί μας που θα κληθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στην περιοχή να βρεθούν κατηγορούμενοι για παράσυρση πεζού ή γιατί καθυστέρησαν να επέμβουν σε συμβάν πυρκαγιάς και χάθηκε ανθρώπινη ζωή. 

Έχουμε μάθει από τη δουλειά μας να κοιτάμε, να αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο κατά πρόσωπο όχι να εθελοτυφλούμε και να ρίχνουμε τις ευθύνες μας αλλού. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και οι αρμόδιοι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required