18 Δεκ 2019

Η Σάμος αλλάΖΕΙ - "Η συμπεριφορά του δημάρχου ενισχύει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό"

Στη χθεσινή επίσκεψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου και του Συντονιστή για το μεταναστευτικό Υφυπουργού κ. Στεφανή, καθώς και στα όσα διαδραματίστηκαν, αναφέρεται ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Χθες είχαμε την επίσκεψη στη Σάμο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου και του Συντονιστή για το μεταναστευτικό Υφυπουργού κ. Στεφανή για να υποδεχτούν στη Σάμο τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα.

 Δεν γνωρίζουμε τα της εθυμοτυπίας, αλλά όταν έρχεται στο νησί μας, έστω και ιδιωτικώς, ο πρωθυπουργός ξένης χώρας, όπως ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, θα περιμέναμε η Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί για συνάντηση μαζί του και να του εκθέσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας με το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Ένα πρόβλημα που ζητάμε η  ευρωπαϊκή ένωση να επιλύσει, όταν μάλιστα η Πορτογαλία και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της  κ. Αντ. Κόστα είναι από τους πιο αλληλέγγυους στη χώρα μας, σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμένος απαξίωσε να συναντηθεί με τη δημοτική αρχή, ως όφειλε, στο Δημαρχείο της πόλης μας, αλλά προτίμησε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στο κομματικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ κ. Στεφανάδη, ανακοινώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, που επιστέγασμά της είναι το «η χώρα μας να πάψει να είναι ελκυστική για τους μετανάστες».

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Στάντζος όφειλε να επιδιώξει,  έστω και απρόσκλητα, να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και να του υποβάλλει  το αίτημα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για άμεσο και μαζικό απεγκλωβισμό από τη Σάμο των χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στο καταυλισμό/φαβέλα δίπλα στην πόλη μας και διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και της Σάμου.

Αντί για τα παραπάνω, είδαμε το Δήμαρχο κ. Στάντζο να έρχεται αντιμέτωπος με απαράδεκτο τρόπο (βρίζοντας και απωθώντας) με πρόσφυγες/μετανάστες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στην παραλιακή και στη  πλατεία και να μεταφέρουν το αίτημα, στους υψηλά ιστάμενους επισκέπτες της Σάμου, να μετακινηθούν από το νησί (κοινό αίτημα όλων μας)  στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης.

Η συμπεριφορά  του Δημάρχου, εκτιμούμε ως δημοτική παράταξη, δεν τιμά το θεσμό του Δημάρχου, είναι ακραία, ενισχύει την ξενοφοβία και το ρατσισμό και δεν υπηρετεί την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά πυροδοτεί το φόβο, την όξυνση, την αυτοδικία και την αντιπαράθεση  με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε όλους τους τόνους διακηρύσσουμε να πρυτανεύσει η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, να διεκδικήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά με το πλαίσιο που συναποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να μετακινήσει από τα νησιά και τη Σάμο τους χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της είναι υπόλογη για τα ψέματα που είπε και το «θυσίασμα» των νησιών".


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ο Σαμιακός λαός την απάντηση του, σας την έδωσε στις δημαρχιακές εκλογές.Γι αυτό αν δεν μπορείτε να βοηθήστε λόγω ιδεοληψίας, τουλάχιστον σιωπείστε.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required