18 Δεκ 2019

Στη συνεδρίαση του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ο Κώστας Μουτζούρης

Στη συνεδρίαση του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία του ΕΟΤ με τη συμμετοχή Περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας και παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, συμμετείχε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Mεταφορών, κ. Νίκος Νύκτας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ανάγκη μεγάλης βοήθειας και σημαντικής στήριξης από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς με την τεράστια μεταναστευτική κρίση που έχει πλήξει τις νήσους του Βορείου Αιγαίου έχουν σχεδόν μηδενίσει οι τουριστικές αφίξεις. 

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νήσων του Βορείου Αιγαίου είναι ανεπαρκής και θα πρέπει το Υπουργείο Τουρισμού να συνδράμει έτσι ώστε τα δρομολόγια να είναι πιο συχνά και να διευκολύνονται οι μεταφορές των επισκεπτών του Βορείου Αιγαίου από το ένα νησί στο άλλο. 

Επιπροσθέτως επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης και ανάπτυξης που έχουν οι λιμενικές δομές των νήσων, καθώς επίσης υποστήριξε πως μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων πρέπει να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε μια σύντομη κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφτεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος προσωπικά τις παθογένειες  που υπάρχουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required