19 Ιαν 2020

Στη Σάμο η πρώτη επίσκεψη Μηταράκη – Κυριακή, 19 Ιανουαρίου

Από την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, που ανακοινώθηκε η ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (πρόκειται ουσιαστικά για επανίδρυση αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ. "αφομοίωσε" το π. υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), οι εξελίξεις «τρέχουν» αφού η κυβέρνηση αντιλήφθηκε αργά πως οι προεκλογικές της υποσχέσεις απέχουν μακράν από την πραγματικότητα που βιώνουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ήδη, ο νέος υπουργός, βουλευτής Χίου (έχει και συμβολική σημασία ότι επελέγη από τον πρωθυπουργό βουλευτής περιοχής που πλήττεται από το μεταναστευτικό), κ. Νότης Μηταράκης, επιδίδεται σε αγώνα δρόμου έχοντας ως πρώτο σταθμό επίσκεψης τη Σάμο, την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου, που βρίσκεται ήδη στο νησί, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνο Λογοθέτη, θα ξεκινήσουν την ολιγόωρη επίσκεψή τους από τις 9 το πρωί με αρχικό προορισμό το ΚΥΤ στο Βαθύ. 

Στη συνέχεια, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Πανουράκη, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου καθώς και στο γραφείο δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου, στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, όπου θα του εξηγηθεί η υπάρχουσα αδιέξοδη κατάσταση.
Η επίσκεψη, πριν την αναχώρηση, θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον χώρο δημιουργίας του νέου ΚΥΤ, στην περιοχή Ζερβού, όπου θα δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Ο επόμενος σταθμός επίσκεψης θα είναι, αμέσως μετά, η Λέσβος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required