27 Φεβ 2020

Τη συνδρομή του βουλευτή για τις ΔΥΕΠ ζητά ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Βαθέος

Τη συνδρομή του βουλευτή ώστε να μη λειτουργήσει τμήμα ΔΥΕΠ εντός των σχολικών μονάδων του νησιού ζητά με επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βαθέος.

Η επιστολή αναλυτικά:

"Αξιότιμε κ. Βουλευτά

Μέσα σε περίοδο έντονης ανησυχίας των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών, λόγω της κλιμάκωσης του μεταναστευτικού ζητήματος, δυναμικών αντιδράσεων λόγω των πρόσφατων επιτάξεων ιδιωτικών γαιών, καθώς και αύξησης των κρουσμάτων του COVID-19 παγκοσμίως, με λύπη μας πληροφορούμαστε πως επίκειται η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ΔΥΕΠ σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Ο Σύλλογός μας, σε πρόσφατη συνάντησή μας, σας εξέθεσε τις ανησυχίες και τις προτάσεις σχετικά με την λειτουργία των ΔΥΕΠ. Ανησυχίες οι οποίες προκάλεσαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά μαζικές αντιδράσεις γονέων που είχαν ως επιστέγασμα την απομάκρυνση των μαθητών από τον σχολικό τους περιβάλλον, για μακρό χρονικό διάστημα, ως έσχατο μέσο αντίδρασης.

Ως γιατρός και καθηγητής Ιατρικής, γνωρίζοντας επακριβώς τους κινδύνους που εγκυμονούν από το συγχρωτισμό παιδιών μικρής ηλικίας, σε πολυπληθείς σχολικές μονάδες με παιδιά που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, σας παρακαλούμε να αντιληφθείτε την αγωνία μας και να καταβάλετε οποιεσδήποτε προσπάθειες ώστε να μην λειτουργήσουν τα τμήματα ΔΥΕΠ εντός των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ως γονείς θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να στερείται από κανένα παιδί οιοσδήποτε χρώματος, φυλής και ηλικίας, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι κυρίως και πρωτίστως μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία".

Να σημειωθεί πως το θέμα θα απασχολήσει τον Σύλλογο σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, στις 18.00 στο χώρο συνεδριάσεών του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required