12 Φεβ 2020

Την "Κρυφή συνταγή" προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου


Την ταινία «Κρυφή συνταγή» προβάλει το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Η ιστορία ξεκινά στο Βερολίνο, όταν ένας Ισραηλινός άνδρας, ο Όρεν, επισκέπτεται ένα καφέ και ζητά από τον ευγενικό ζαχαροπλάστη, τον Τόμας, να τον σερβίρει μία από τις υπέροχες πάστες του και να πάρει μαζί του ένα σακουλάκι με μπισκότα για να προσφέρει στη γυναίκα και τον μικρό του γιο όταν επιστρέψει από τις δουλειές του, στο σπίτι του στο Ισραήλ.   

Η άμεση έλξη τούς οδηγεί σε μια αποσπασματική σχέση στο Βερολίνο, η οποία διακόπτεται όταν ο Όρεν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό στην Ιερουσαλήμ. Ο Τόμας παρατάει τη δουλειά του και ζητάει δουλειά στο καφέ της χήρας του Όρεν. Η Άνατ δεν γνωρίζει ποιος είναι και ο Τόμας δεν αποκαλύπτει, από διακριτικότητα και ενοχή, την ταυτότητα και τις προθέσεις, που και ο ίδιος δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει.

Ο Τόμας είναι ορφανός και μεγάλωσε με μια γιαγιά που τον δίδαξε να εκτιμά έστω και το λίγο καλό που μπορεί να συμβεί στη ζωή του, ενώ η Άνατ προέρχεται από θρησκευτικό περιβάλλον που την πιέζει να συμπεριφέρεται με γνώμονα τη γειτονιά, ακόμα και στον επιχειρηματικό προσανατολισμό της.   Αυτός εξερευνά, κρυφά, αλλά γενναιόδωρα, εκείνη ασφυκτιά και βρίσκει κάποιον που δεν την κρίνει και φαίνεται να την αγαπά, ακόμη και από άλλη οπτική γωνία.

Ένα ήσυχο κινηματογραφικό κόσμημα που μιλά κυρίως με αφαίρεση για τη δυσκολία της διαχείρισης (και της ανάγνωσης) της δεύτερης ευκαιρίας.

Ισραήλ, Γερμανία, 2017, Εγχρωμο

Παραγωγή: Ματίας Σβέρμπροκ, Ιτάι Ταμίρ

Σκηνοθεσία: Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ

Σενάριο: Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ

Φωτογραφία: Ομρι Αλόνι

Μοντάζ: Μίχαλ Οπενχαϊμ

Μουσική: Ντομινίκ Σαρπαντιέ

Πρωταγωνιστούν: Τιμ Κάλκχοφ, Σάρα Αντλερ, Ρόι Μίλερ

Διάρκεια: 104 λεπτά

Διανομή: Seven Films




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required