10 Μαρ 2020

Κορωνοϊός: 7 αυστηρά μέτρα παίρνει η Καθολική Εκκλησία Ελλάδος

Εγκύκλιο με αυστηρά μέτρα και συστάσεις, που στοχεύουν στην ανακοπή της διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος.Τα 7 μέτρα της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος για τον κορωνοϊό

Στην ανακοίνωση για τον κορωνοϊό, η Καθολική Εκκλησία Ελλάδος αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασθένεια αυτή μεταδίδεται κυρίως από το στόμα και με τα χέρια αποφασίζουμε:

Η Θεία Κοινωνία να δίνεται στο χέρι, και μόνο με τον καθαγιασμένο Άρτο. Πριν τη Θεία Κοινωνία πρέπει ο Λειτουργός να εξηγεί στον κόσμο γιατί αυτή η πρόσκαιρη πρακτική, (η οποία εφαρμόζεται μόνιμα και από πολύ καιρό σε άλλες χώρες) και πως δεν είναι έλλειψη σεβασμού, εξ άλλου για πολλούς αιώνες, η Θεία Κοινωνία δινόταν στο χέρι των πιστών.

Να μην υπάρχει αγιασμός στην είσοδο του Ναού.

Κατά το Πάτερ ημών να μην ενώνονται τα χέρια του ενός με τον άλλο, όπως γίνεται σε κάποιες ειδικές ιεροτελεστίες.

Να μην ανταλλάσσεται χειραψία κατά «τον ασπασμό της ειρήνης». Ο Λειτουργός να εύχεται σε όλους το: «η ειρήνη του Κυρίου να είναι πάντοτε μαζί σας», χωρίς ο ίδιος ή ο διάκονος να προσθέτει το: «ας ανταλλάξουμε μεταξύ μας ασπασμό ειρήνης».

Επίσης καλό είναι να  χρησιμοποιείται άλλος τρόπος τιμής προς τις εικόνες και όχι ο ασπασμός τους.

Οι θρησκευτικές συνάξεις στους Ναούς θα ανασταλούν μόνο, "ο μη γένοιτο",  η Πολιτεία αποφασίσει κάτι τέτοιο και για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο.

Οι ιερείς να προτρέπουν τους πιστούς στην αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα της προσευχής, ζητώντας από τον Θεό βοήθεια και προστασία.

«Ως ποιμένες έχουμε ευθύνη να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου»

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος υπογραμμίζει ότι «όσο περνάει ο καιρός, ο τρόμος για την εξάπλωση του νέου μολυσματικού ιού εισβάλλει και στη χώρα μας. Δεν θέλουμε να συμβάλουμε με την παρούσα επιστολή στον πανικό. Ως Ποιμένες όμως, θέλουμε και έχουμε την ευθύνη να συμβάλουμε - πρώτ’ απ’ όλα με πίστη - στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου και με ορισμένες πρακτικές διατάξεις, να συνεισφέρουμε σε μία “υγιή συμπεριφορά” κυρίως κατά τις λατρευτικές μας συνάξεις».

Κατά την Καθολική Εκκλησία Ελλάδος, «ως χριστιανοί, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την αρρώστια και τα υπόλοιπα δεινά που μαστίζουν την ανθρωπότητα με πιο δυνατή πίστη. Μπροστά στην αρρώστια, στον πόνο και σε κάθε είδους φυσικές δοκιμασίες, κανένας δεν πρέπει να νομίσει ότι ο Θεός μας τιμωρεί για τις αμαρτίες μας. Ο Θεός δεν υπήρξε ποτέ τιμωρός αλλά σωτήρας».

Καταλήγοντας, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος εξηγεί ότι προηγείται η τήρηση των αποφάσεων και οδηγιών της Πολιτείας για τον κορωνοϊό, που αφορούν στη συμπεριφορά των πολιτών στην ατομική υγιεινή και στις συγκεντρώσεις τους. Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος έχει σταλεί στους καθολικούς ναούς της χώρας ήδη από τις 29 Φεβρουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required