10 Μαρ 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου - Επιμονή στις αυταπάτες από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου

Τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:


Στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο της αποδοχής ύπαρξης της λεγόμενης μικρής δομής των 1500 ατόμων στου Ζερβού επιμένει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης), παρά την απόρριψή της από τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει στο πραγματικό πρόβλημα, της άρνησης της Ε.Ε να πάρει τους πρόσφυγες και μετανάστες που αναλογούν στα κράτη – μέλη της και έμεινε προσκολλημένος στην αδιέξοδη πολιτική της.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης άρχισαν να αποδίδουν και δεν θα χρειαστεί η δομή των άνω των 5000 ατόμων, ενώ την ίδια στιγμή επέμεινε στην επίταξη των 216 επιπλέον στρεμμάτων γιατί όπως είπε οι εγκαταστάσεις του κλειστού κέντρου…. πρέπει να είναι άνετες!!

Απέφυγε να πάρει θέση στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή της Ελλάδας από τις συμφωνίες του Δουβλίνου και την κοινή δήλωση Ε.Ε – Τουρκίας που προσυπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει πιστά η ΝΔ, όταν μάλιστα έχει γίνει κουρελόχαρτο από την τουρκική πλευρά.

Αντίθετα, πλειοδότησε για την φύλαξη των συνόρων, για κλειστά κέντρα-φυλακές, για τις απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου και τις επιστροφές, που κατά τη γνώμη της κυβέρνησης θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά και θα μειώσουν τις ροές, ισχυριζόμενος μάλιστα σε απάντηση σχετικής ερώτησης ότι «θεωρητικά» μέχρι τα Χριστούγεννα ίσως να μην υπάρχει κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στη Σάμο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογράμμισε ότι το κυρίαρχο πρόβλημα, πέρα από τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και την μετανάστευση, είναι ο εγκλωβισμός στα νησιά και στην Ελλάδα και όχι αν θα έχουμε μικρές ή μεγάλες δομές, κλειστές ή ανοιχτές, στου Ζερβού ή στο Βαθύ κλπ, απορρίπτοντας τα πλαστά και διχαστικά διλήμματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση πατώντας πάνω στις θέσεις της δημοτικής αρχής. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο και τις άλλες παρατάξεις, τόνισε ότι η λεγόμενη «κόκκινη γραμμή» των 1500 ατόμων που έθεσαν έχει απορριφθεί πανηγυρικά και αναρωτήθηκε γιατί εξακολουθούν να καλλιεργούν αυταπάτες στο λαό του νησιού.

Οι σημερινές εξελίξεις στα σύνορα και η βρώμικη στάση της τουρκικής κυβέρνησης – υπογράμμισε – φέρνουν στο προσκήνιο την ορθότητα της θέσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, να

καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και Ε.Ε – Τουρκίας και να εγκαταστήσει η Ε.Ε και ο ΟΗΕ υπηρεσίες τους μέσα στη Τουρκία, όπου να γίνεται καταγραφή των προσφύγων και να πηγαίνουν απευθείας στις χώρες της προτίμησής τους.

Να καταργηθεί η αθλιότητα του καταυλισμού στο Βαθύ αμέσως και να μεταφερθούν όλοι στην ηπειρωτική Ελλάδα και από κει στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού και να μη γίνει κανένα χοτ σποτ στο νησί. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται, να καταγράφονται και να φεύγουν από τα νησιά και την Ελλάδα για τη χώρα που δηλώνουν και εκεί να υποβάλλουν τις αιτήσεις ασύλου τους.

Στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στην παρέμβασή του και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Παχυμανώλης, τονίζοντας ότι είναι η μόνη που απαντά ουσιαστικά στο πρόβλημα.

Νωρίτερα οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πήραν μέρος στη διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και κατοίκων των Μυτιληνιών μπροστά στο δημαρχείο, όπου γινόταν η σύσκεψη του υπουργού με τη δημοτική αρχή και προέδρους κοινοτήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required