10 Μαρ 2020

Προκλήσεις Ερντογάν και στη θάλασσα - Σοβαρό επεισόδιο στη Σάμο

Την αποκάλυψη ενός εξαιρετικά σοβαρού επεισοδίου, το βράδυ της Κυριακής σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά τη Σάμου, έκανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Μια βάρκα γεμάτη μόνο άνδρες, κατευθυνόταν προς το νησί. Το Λιμενικό πλησίασε ζητώντας τους να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια και αυτοί έβγαλαν μαχαίρια και τους απείλησαν. Ήταν όλοι Σομαλοί. Χρειάστηκε μεγάλη ψυχραιμία και επιδεξιότητα από τους άνδρες του Λιμενικού για να μην έχουμε τραυματισμούς και να αναγκαστεί τελικά ο διακινητής να τους γυρίσει πίσω» αποκάλυψε η Κ. Μακρή. 

Η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star πρόσθεσε ότι «ο εμμονικός Ερντογάν,  θέλει οπωσδήποτε να αποδείξει ότι μπορεί να περάσει μετανάστες, όπου θέλει.   Δεν μπορεί όμως, κι αυτό προφανώς τον τρελαίνει».  

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και σε άλλο περιστατικό με βάρκα με μετανάστες που βγήκε στην Αλεξανδρούπολη. «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Τελικά ήρθε και τους μάζεψε τουρκική ακταιωρός.  Ενώ  επιχείρησε τελικά και το σενάριο να τους οδηγεί σε μικρότερα νησιά του Αιγαίου». Αναφέρθηκε επίσης  σε βάρκα που εντοπίστηκε στο Καστελόριζο και άλλη μια στο Φαρμακονήσι.

«Και οι δύο εννοείται γύρισαν πίσω. Σκεφτείτε όμως πόσο δύσκολο  είναι αυτό για το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που μέρα νύχτα παλεύουν να κρατήσουν όρθια τα θαλάσσια σύνορα απέναντι στον ασφαλισμένο σουλτάνο».

Πηγή: star.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required