4 Απρ 2020

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχουν δομές στην ενδοχώρα για να επιτρέψουν σημαντικές μετακινήσεις από τα νησιά

"Mέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στα νησιά σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας", ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ενώ αναφορικά με την αποσυμφόρηση των νησιών, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς και μη ασφαλείς περιοχές στην Ελλάδα αυτήν την εποχή και έτσι μια μετακίνηση πληθυσμού από τα νησιά σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του ιού, παρά στο αντίθετο.

Όπως παραδέχθηκε, "δεν υπάρχουν και δομές στην ενδοχώρα οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν σημαντικές μετακινήσεις", καθώς οι δύο που δημιουργήθηκαν στη Μαλακάσα και τη Σιντική Σερρών ήδη είναι πλήρεις, δίχως να έχουν φτάσει και στο επίπεδο που πρέπει σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης όσων ζουν σε αυτές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρούν εντατικά οι εργασίες για την δημιουργία των κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου. Τέλος, όπως σημείωσε, «από την 1η Απριλίου και μετά, θα παύσει η ισχύς της ΠΝΠ για τον κορωνοϊό και θα αρχίσει εκ νέου η κατάθεση αιτήσεων ασύλου».

Πηγή: ΑΝΤ1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required