4 Απρ 2020

Real news - Έλεγχοι σε όλες τις δομές

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού εντός των προσφυγικών κέντρων της χώρας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real news, η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προσανατολίζεται στη λήψη δειγμάτων από το σύνολο των 33 δομών φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Η εφαρμογή αυτή του μέτρου φαίνεται πως προκρίνεται μετά την τεράστια ανησυχία που προέκυψε από την εμφάνιση κρουσμάτων στη δομή της Ριτσώνας.

Τα δεδομένα στη Ριτσώνα δημιουργούν  μια «θολή» αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού, την οποία οι αρμόδιοι θέλουν να προσδιορίσουν, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης διασποράς μεταξύ των περίπου 100.000 προσφύγων που ζουν σε διάφορες δομές φιλοξενίας. 

Επιπλέον, οι αρμόδιοι θεωρούν πως λόγω του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας στον πληθυσμό των προσφύγων, κάποιοι από τους φορείς ενδέχεται να μην παρουσιάσουν συμπτώματα, όπως άλλωστε συνέβη με τους 20 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στη Ριτσώνα. 

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό αναμένεται να ξεκινήσουν με τη συνδρομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ θα ξεκινήσει και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης των διαμενόντων σε όλες τις δομές φιλοξενίας, με την έκδοση ειδικών ανακοινώσεων σε διάφορες γλώσσες.

Επίσης, το δημοσίευμα της εφημερίας αναφέρεται στους πέντε νησιωτικούς δήμους που «φέρεται να απέρριψαν την πρόταση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων για την ενοικίαση νησιωτικών ξενοδοχείων για την αποσυμφόρηση των hotspots. Πάντως, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού και παρά την άρνηση των δημοτικών αρχών, η πρόταση αυτή δεν έχει εγκαταλειφθεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: Εφημερίδα Realnews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required