14 Απρ 2020

Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου

Την πρόσληψη  προσωπικού καθαριότητας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου και αναφέρει πως ενώ έληξαν οι συμβάσεις καθαριότητας στο παρά πέντε προσέλαβαν επικουρικό προσωπικό 14 ατόμων, ενώ υπηρετούσαν 16 και επισημαίνει πως το 1986 προβλέπονταν 20 θέσεις καθαριότητας με τα μισά τετραγωνικά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

Όλα αυτά τα χρόνια το νοσοκομείο της Σάμου προσπαθεί ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων και των επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί και με το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό . 

Σήμερα σε περίοδο Πανδημίας και ενώ έχουν φανεί περίτρανα οι ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο αποδυναμώνει μια νευραλγική υπηρεσία της καθαριότητας του νοσοκομείου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ. 

Συγκεκριμένα ενώ έληξαν οι συμβάσεις της καθαριότητας στο και πέντε προσέλαβαν επικουρικό προσωπικό 14 άτομα ενώ υπηρετούσαν 16. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για την συγκεκριμένη τακτική τους. 

Οι ανάγκες του νοσοκομείου στην καθαριότητα είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να δει το πρόβλημα και να προσλάβει άμεσα προσωπικό. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 1986 ο τότε οργανισμός του νοσοκομείου προέβλεπε 20 θέσεις καθαριότητας με τα μισά τετραγωνικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required