14 Απρ 2020

Συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη ζητά η παράταξη "Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο"

Επιστολή στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έστειλε σήμερα η παράταξη «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», με την οποία ζητά την πραγματοποίηση κάθε μελλοντικής συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη.


Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Σήμερα καλούμαστε να καταθέσουμε μέσω email τις ψήφους μας για τα θέματα που τίθενται δια περιφοράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε (συμφωνώντας με την αντίστοιχη επισήμανση του συναδέλφου κ. Γεωργούλα), πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα μέσα τηλεδιάσκεψης, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις υπ. αριθμ. 18318/13-03-2020 και 40/20930/31-03-2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιτρέπουν τη διεξαγωγή δημοκρατικού διαλόγου και την ανταλλαγή και σύνθεση απόψεων, που είναι ίσως πιο σημαντικές από την απλή καταγραφή της ψήφου των Περιφερειακών Συμβούλων. Αυτά τα μέσα είναι πλέον ευρέως γνωστά, χρησιμοποιούνται από τη Κυβέρνηση, από άλλα αυτοδιοικητικά συμβούλια έως και από ομάδες πολιτών.

Και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αξιοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, τότε επιβάλλεται να αξιοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, για κάθε συνεδρίαση. Με δεδομένη την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και των πολυεπίπεδων προκλήσεων που εμφανίζονται μπροστά μας και για το Βόρειο Αιγαίο, είναι εξαιρετικά σημαντικό η Περιφέρεια και τα θεσμικά όργανα να συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα και με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ελπίζουμε πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στις απαιτήσεις των καιρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required