27 Απρ 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τις πυρκαγιές στο ΚΥΤ

Σχόλιο για τις πυρκαγιές στο ΚΥΤ της Σάμου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου. Στο σχόλιό της αναφέρει:

Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Βαθύ, ανεξάρτητα από την αιτία που τις προκάλεσε, φέρνουν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την εγκληματική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. 

Ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των θυμάτων του πολέμου, των επεμβάσεων και της λιμοκτονίας που επιβάλλουν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα με όργανά τους το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τις άλλες ιμπεριαλιστές ενώσεις, παραβιάζουν κατάφωρα τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων. 

Απαιτείται, τώρα να παρθούν μέτρα για τις οικογένειες των προσφύγων και μεταναστών, που οι φωτιές τους άφησαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ανάγκη που γίνεται πιο επιτακτική λόγω των κινδύνων της πανδημίας του κοροναϊού. 

· Να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός απεγκλωβισμός από τα νησιά και τη χώρα με προορισμό τις χώρες που δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε. 

· Να σταματήσει η κατασκευή υπερδομής μακροχρόνιου εγκλωβισμού στη περιοχή «Ζερβού» στη Σάμο και στα άλλα νησιά. 

· Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. να εγκαταστήσουν στη Τουρκία, υπηρεσίες υποδοχής, καταγραφής και υποβολής ασύλου και από κει να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Είπα και γώ δεν θα πάρουν θέση οι μαϊντανοί;;. Για την Γιάρο ή όποιο άλλο ξερονήσι, ούτε το συζητάτε.Στην τελευταία παράγραφο λέτε "Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. να εγκαταστήσουν στη Τουρκία, υπηρεσίες υποδοχής, καταγραφής και υποβολής ασύλου και από κει να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν". Τα ίδια περίπου λέει και η Χρυσή Αυγή.
"Συνοψίζοντας, οι εισβάλλοντες στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες και δη, μουσουλμάνοι. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύρων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα-Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα- Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία καταφανώς λειτουργεί ως κράτος – human trafficker, προσκαλώντας και διευκολύνοντας χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς, Τυνήσιους, Σομαλούς και υποσαχάριους Αφρικανούς,χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου".

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required