2 Απρ 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Αποδεκτά στο σύνολό τους έκανε το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου τα μέτρα που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία έφερε με πρωτοβουλία της στην πρόσφατη τηλε-συνεδρίαση, το θέμα για την ανακούφιση οικογενειών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που έμειναν χωρίς εισόδημα εξ αιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει πως «τα μέτρα αφορούν στην απαλλαγή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δεν λειτουργούν, απαλλαγή από ενοίκια δημοτικών ακινήτων, τελών κατάληψης πεζοδρομίων, δημοτικών τελών για μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση, εξασφάλιση καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα του δήμου, μέτρα προστασίας των εργαζομένων του δήμου και ιδιαίτερα των εργατών καθαριότητας , των εργαζομένων στο Γηροκομείο και στο Βοήθεια στο σπίτι, διενέργεια απολυμάνσεων σε δημόσια κτίρια, αμαξοστάσιο , απορριμματοφόρα, δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων.

Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση για απαλλαγή από δημοτικά τέλη, τέλος παρεπιδημούντων , φόρο ηλεκτροδοτούμενων κλπ για τα κλειστά καταστήματα , για τα οποία όμως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, όπως είπε η δημοτική αρχή.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν και κυρίως να προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην προμήθεια και διάθεση των μέσων προστασίας που απαιτούνται στα Νοσοκομεία, την ενίσχυση των Κέντρων υγείας, των αγροτικών ιατρείων και γενικότερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, εντάσσοντας όλο το δυναμικό τους καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς, στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, με αφορμή πρόταση της παράταξης «Η Σάμος αλλάζει», να κάνει δωρεά ο δήμος μέσα προστασίας και άλλα υλικά στο Νοσοκομείο Σάμου.

«Ο δήμος τόνισε έχει την ευθύνη να πάρει μια σειρά μέτρα που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και των δημοτών σαν κι’ αυτά που προτείναμε και έγιναν αποδεκτά. Μέχρι χθες, τόνισε, οι εργαζόμενοι του δήμου δεν είχαν μέσα προστασίας» και συνέχισε: « Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι πράγματι μεγάλες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν από κρατικές δαπάνες και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση. Η μετάθεση ευθυνών από το κράτος στις τσέπες και πάλι των δημοτών, σε τόσο κρίσιμες συνθήκες ισοδυναμεί με έγκλημα. Με αυτό το σκεπτικό τοποθετούμαστε με λευκή ψήφο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required