2 Απρ 2020

Πρόβλημα με την ποιότητα του πόσιμου νερού σε κοινότητες του νησιού

Εκτός των εγκεκριμένων ορίων βρέθηκαν οι τιμές από δειγματοληψίες νερού, που πραγματοποιήθηκαν σε πιστοποιημένο εργαστήριο των Αθηνών, στα πλαίσια των συστηματικών ελέγχων που διεξάγονται από τον δήμο Ανατολικής Σάμου για τη διασφάλιση της ποιότητας πόσιμου νερού.

Ειδικότερα, οι δειγματοληψίες που παρουσίασαν τιμές εκτός ορίων αφορούν τις κοινότητες Βουρλιωτών, Παγώνδα (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Ηραίον), Παλαιοκάστρου, (συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Κέρβελη και Ποσειδωνίου), Πανδρόσου και Σπαθαραίων.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ενώ λαμβάνονται συνεχώς δειγματοληψίες για την παρακολούθηση των τιμών.

Για το διάστημα μιας εβδομάδας, συνίσταται η αποφυγή χρήσης του νερού για πόση και πλύσιμο τροφίμων που θα καταναλωθούν ωμά. Το νερό είναι κατάλληλο για σωματική υγιεινή και καθαριότητα, καθώς και για μαγείρεμα μετά από 15λεπτο βρασμό.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα ενημερώσει σχετικά με την αποκατάσταση της καταλληλότητας του νερού αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των νέων δειγματοληψιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required