7 Απρ 2020

Δήλωση του Κώστα Τζίχα για τη σημερινή Ημέρα Δράσης για την Υγεία

Σε δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου, κ. Κώστας Τζίχας, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία.

Ο κ. Τζίχας αναφέρει:

Μαχητικά με δυνατή φωνή, δίνουμε τη μάχη δίπλα στους υγειονομικούς μας, υπερασπίζοντας τα αιτήματά τους για άμεση και αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Διεκδικούμε στελέχωση με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφάλιση όλης της υλικοτεχνικής υποδομής, προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και μέσων προστασίας για το Νοσοκομείο Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία. 

Επιπλέον, διεκδικούμε την εξασφάλιση άμεσων και έγκαιρων αεροδιακομιδών ασθενών, χωρίς περιορισμούς, αν παραστεί ανάγκη. 

Ακόμη απαιτούμε τον συντονισμένο και οργανωμένο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, με προτεραιότητα στους ανήλικους και τις ευάλωτες ομάδες, και μέχρι την ολοκλήρωσή του άμεση λειτουργία πολυϊατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, μέσα στον καταυλισμό. 

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και η προσωπική ευθύνη δεν αποτελούν άλλοθι για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους κράτος και κυβέρνηση. 

Μένουμε Δυνατοί, δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε δημόσιο σύστημα υγείας με βάση τις ανάγκες μας.




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

"Σε πλειοδοσία μέτρων και παροχών προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται στην ουσία να εξαγγείλει ένα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».Στην πράξη πρόκειται για εξαγγελίες που ούτε λίγο ούτε πολύ ισούνται με ένα ακόμη «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» σαν εκείνο του 2015, το οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραδεχτεί αργότερα ότι επρόκειτο για μια μεγάλη αυταπάτη. Κουτσούμπας: Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει άμεσα πράξη το αίτημα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ώστε να διοριστεί σε μόνιμες θέσεις το σύνολο των γιατρών που είχε θέσει υποψηφιότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας". Η Κανέλλη όμως αρνείται πεισματικά να δώσει μέρους του μισθού της στο ταμείο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού. Σε πλειοδοσία λοιπόν και τα φερέφωνα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required