3 Μαΐ 2020

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών για την επαναλειτουργία των σχολείων

Επιστολή προς τη ΔΙΠΕ Σάμου, τους δήμους δυτικής και ανατολικής Σάμου απέστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά  με την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή ο Σύλλογος αναφέρει:

Στο πλαίσιο της επιστροφής των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπ/σης στο νησί της Σάμου, θα σας παρακαλούσαμε να συμπεριληφθεί πρόβλεψη για την έγκαιρη μετακίνησή τους, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί είτε τη μόνιμη κατοικία (Μ.Α.Ν ή βεβαίωση ), είτε βεβαιώνει την εργασία τους (βεβαίωση σχολικής μονάδας, βεβαίωση μισθοδοσίας , ανάληψη υπηρεσίας, βεβαίωση Συλλόγου Δ/Σ Σάμου ). 

Όσοι συνάδελφοί μας έφυγαν, επιθυμούν να επιστρέψουν άμεσα(μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ) στο νησί της Σάμου, πράττοντας με αίσθημα ευθύνης ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουν τον εαυτό τους, τους μαθητές τους και όλο το κοινωνικό σύνολο, συνεχίζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (που τηρείται εδώ και δύο μήνες ) και ετοιμαζόμενοι για το άνοιγμα των σχολείων, που για την Αθμια Εκπ/ση, ενδέχεται να είναι η 1η Ιουνίου 2020. 

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προμήθεια μέσω της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια κλπ.), σε όλες τις σχολικές μονάδες. 

Επίσης, μέριμνα για καθαριότητα ενδιάμεσα στη λειτουργία του σχολικών μονάδων κι όχι μετά τις 4 που τελειώνει το ολοήμερο τμήμα αυτών. 

Παρακαλούμε τέλος να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης απολύμανσης των σχολικών χώρων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Σάμου , ώστε η 1η Ιουνίου να βρει όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ασφαλείς, στην επιστροφή τους στα σχολικά κτίρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required