3 Μαΐ 2020

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου - Κίνδυνος πολλαπλασιασμού των αδέσποτων

Τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των αδέσποτων τονίζει με ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, και καλεί τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να συμπεριλάβουν το θέμα στα επόμενα δημοτικά συμβούλια.

Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει  λόγο για επικείμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση στα αδέσποτα του νησιού μας, η οποία θα περιέλθει λόγω της αναστολής οποιασδήποτε ενέργειας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

«Καθόσον δεν μπορεί να μας επισκεφθεί ο εθελοντής Ολλανδός κτηνίατρος, δεν μπορούν να προγραμματιστούν και οι τόσο απαραίτητες μαζικές στειρώσεις. Για αυτό το λόγο, πρέπει οπωσδήποτε βρεθεί μια εναλλακτική λύση με εθελοντές κτηνίατρους από τη χώρα μας», αναφέρει. 

Τέλος, ζητά από τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να πράξουν αναλόγως για την πρόσκληση μιας τέτοιας ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων και ζητά το θέμα να συμπεριληφθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί άμεσα μία απόφαση επί αυτού, «καθώς οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα επιφέρει τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων σε κάθε μεριά του νησιού μας, αποβαίνοντας άκαρπες τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας», καταλήγει το Φιλοζωικό Σωματείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required