6 Μαΐ 2020

Μουτζούρης προς Μηταράκη - Να απομακρυνθούν άμεσα οι μετανάστες

Επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης, κ. Νότη Μηταράκη, για τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί σε χώρο απέναντι του ΚΥΤ, απέστειλε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Πρo εβδομάδας στο Κ.Υ.Τ Σάμου εξεράγη για μια ακόμη φορά πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρους του καταυλισμού. 500 περίπου μετανάστες, οικογένειες και παιδιά, έχασαν το κατάλυμα τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας νέος πρόχειρος αυθαίρετος καταυλισμός τους σε οικόπεδο προ του νεκροταφείου του Αγ. Χαραλάμπους. Πολλές σκηνές βρίσκονται εντός του περιφερειακού δρόμου της πόλεως και δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα. 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Σάμο και στη συνάντησή σας με τον Δήμαρχο κ. Στάντζο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη αναφερθήκατε στην επιτυχή φύλαξη των συνόρων, κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, την οποία όλοι αναγνωρίζουμε, με την ελπίδα ότι η κατάσταση αυτή θα εδραιωθεί στα σύνορα των νήσων μας. 

Επιπλέον κατά την επίσκεψή σας αναφερθήκατε και στο σχέδιο της αποσυμφορήσεως των νήσων, που σταδιακά επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και φυσικά είναι μεγάλη ανάγκη να το πράξετε. 

Η πρόσφατη πυρκαγιά αποτελεί μια πρόσθετη αφορμή για να ξεκινήσει μια ουσιαστική αποσυμφόρηση της Σάμου. Οι 500 αυτοί άνθρωποι, στοιβαγμένοι εν μέσω πανδημίας στον αστικό ιστό της πόλεως του Βαθέος, αποτελούν μια υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ εδώ και μια εβδομάδα δέχομαι τηλεφωνήματα και μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες, των οποίων έχουν καταπατηθεί και καταστραφεί οι περιουσίες τους. 

Κύριε Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή, αφού πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική επίλυση στο πρόβλημα της Σάμου, θα 
σας παρακαλούσα να απομακρυνθούν άμεσα οι άνθρωποι αυτοί από το Βαθύ. Οι κάτοικοι του καθημερινώς εδώ και πέντε χρόνια υποφέρουν. 

Όλοι εμείς οι αιρετοί οφείλουμε από τις θέσεις που κατέχουμε να επιδεικνύουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας για όλα όσα έχουν υποστεί από την μεταναστευτική κρίση αλλά και να βρίσκουμε τις λύσεις εκείνες, που επαναφέρουν την «κανονικότητα» στην καθημερινότητα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required