8 Μαΐ 2020

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου - Πρότεινα τη μεταφορά τους εκτός Σάμου και όχι την επαναφορά τους εντός του ΚΥΤ

Τη μεταφορά των μεταναστών εκτός νησιού ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, με  αφορμή τη σημερινή επαναφορά των 500 ατόμων στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί σε οικόπεδο πλησίον του ΚΥΤ και κατά μήκος της περιφερειακής οδού.


« Παρά τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους για άμεση λύση του προβλήματος, το οποίο έχει προκύψει μετά τις τελευταίες πυρκαγιές που ξέσπασαν προ ημερών στο Κ.Υ.Τ Σάμου με τους 500 μετανάστες, σήμερα πραγματοποιείται επαναεισδοχή τους στο Κ.Υ.Τ.  Ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και συνεπής σε όσα μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή έχει υποστηρίξει, θέλω να ενημερώσω τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων του νησιού με θέμα συζήτησης την κατάληψη του Περιφερειακού δρόμου από μετανάστες, γεγονός το οποίο δημιούργησε εκτός των άλλων προβλημάτων και δυσκολία στην καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της πόλης και αφού ήρθα σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, πρότεινα τη μεταφορά με πλοία των ανθρώπων αυτών εκτός νησιού και όχι την επαναφορά τους εντός Κ.Υ.Τ», αναφέρει. 

Ο κ. Πανουράκης επισημαίνει πως οι συνθήκες που διαβιούν εν μέσω της κρίσης του Κορωναϊού αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία του νησιού, καθώς δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα που έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ, και προσθέτει πως επιπλέον αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει η ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού την οποία εδώ και μήνες εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. 

«Ευελπιστώ πως έστω και αργοπορημένα η Κυβέρνηση όπως κατάφερε αλλάζοντας τακτική να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών και να φυλάξει επιτυχημένα τα σύνορά μας για τον μήνα Απρίλιο μηδενίζοντας τις αφίξεις νέων μεταναστών- προσφύγων,( κάτι που φυσικά ελπίζουμε να διατηρηθεί ), έτσι θα καταφέρει έστω και αργοπορημένα να συνειδητοποιήσει πως η μεταφορά των μεταναστών εκτός νησιού είναι απαραίτητη για το ξεκίνημα της σταδιακής επαναφοράς στην ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση της πόλης.  Δεν επαιτούμε αποσυμφόρηση, αλλά την απαιτούμε. Δεν αξίζουμε και δεν είναι δίκαιη η κοινωνική, πολιτισμική, ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Καλούμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες απέναντι στον λαό της Σάμου», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required