8 Μαΐ 2020

Οι προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου σε συνεργασία με τον Βουλευτή Σάμου, κο Χριστόδουλο Στεφανάδη, έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Τουρισμού, σχετικά με την τόνωση του νησιού μας, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις και ζητά τροποποιήσεις άρθρων της υφιστάμενης νομοθεσίας, που περιορίζουν την ανάπτυξη του τουρισμού στη Σάμο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου γνωρίζοντας ότι οι διαδικασίες πολεοδομικού σχεδιασμού, -που στάθηκαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού- είναι μακροχρόνιες και κοστοβόρες, μελέτησε και απέστειλε προτάσεις στο Υπουργείο Τουρισμού, τονιζονταςί τις ιδιαιτερότητες και τις νομικές αδυναμίες που τόσα χρόνια περιορίζουν την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί μας, καθώς και τα πενιχρά κίνητρα των επιχορηγήσεων – χρηματοδοτήσεων για την ανακατασκευή παλαιών μονάδων. 

Οι προτάσεις της ένωσης Ξενοδόχων Σάμου για την τόνωση του τουρισμού στο νησί μας είναι οι παρακάτω: 

1. Να απαλειφθεί ο περιορισμός των 100 κλινών για τα τουριστικά καταστήματα που προβλέπεται στο άρθρο 16 παράγραφο 15 του Προεδρικού Διατάγματος με αρ.59 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 114 Α /29-06-2018, που αφορά οριοθετημένους, με ισχύουσα διοικητική πράξη οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο από 2000 στους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και ο καθορισμός χρήσεων γης, γιατί οι διαδικασίες πολεοδομικού σχεδιασμού είναι μακροχρόνιες και κοστοβόρες. 

2. Η λειτουργική συνένωση ξενοδοχειακών μονάδων που προβλέπεται στο νόμο 4179/2013 ΦΕΚ 175 Α/8-8-2013 στο άρθρο 24 παρ.1 να μπορεί να υλοποιηθεί όχι μόνο με απρόσκοπτη διέλευση, αλλά και με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εγκεκριμένες από τον οικείο Δήμο (ειδικότερα σε περιπτώσεις που η κυκλοφοριακή κίνηση είναι μικρή) μια και η απρόσκοπτη διέλευση τις περισσότερες φορές είναι ανέφικτη και αυτό γιατί σημαίνει την κατασκευή γεφυρών που αλλοιώνει την μορφή της περιοχής ή τη δημιουργία υπόγειων διαβάσεων που προσκρούει σε δημοτικά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. 

3. Το κίνητρο της επιχορήγησης-χρηματοδότησης ανακατασκευής παλαιών ξενοδοχείων προκειμένου αυτά να αναβαθμιστούν να περιλαμβάνει και την αγορά τους. 

4. Αλλαγή χωροταξικού σχεδίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required