18 Μαΐ 2020

Τουρισμός Σάμου: Ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή! – Ακύρωσε και η TUI

Στα όρια του "γκρεμού" κινείται ο τουρισμός της Σάμου μετά την απόφαση της TUI να ακυρώσει όλα τα προγράμματα προς το νησί μας για τις αγορές της Σκανδιναβίας και Βελγίου. Πρόκειται για σχεδόν 30.000 (!) τουρίστες charter, προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Σάμου, αλλά κυρίως προς τα μεγάλα ξενοδοχεία του Πυθαγορείου. Συνεχίζονται οι πωλήσεις προς το παρόν από την αγορά της Ολλανδίας .

Να σημειώσουμε ότι η περσινή κίνηση με charter προς το νησί μας ήταν συνολικά, περίπου, 135.000 επιβάτες, άρα πρόκειται για την ακύρωση σχεδόν του 25% της τουριστικής ροής με μία και μόνο κίνηση.
 Μετά και από αυτό το σοκ που επιφύλασσε η TUI στους τουριστικούς επιχειρηματίες μας, όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι μεγάλοι tour operators και αν υπάρχει πιθανότητα να σωθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της τουριστικής πίτας φέτος. 
Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία, πάνω από 75% της οικονομικής δραστηριότητας στη Σάμο αφορά τον τουρισμό, οπότε η ενδεχόμενη και διαφαινόμενη κατάρρευσή του θα επηρεάσει δραματικά τους πάντες. Ο τουρισμός, και κατ' επέκταση το νησί, ζουν δυστυχώς πρωτόγνωρες καταστάσεις, με αβέβαιο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι μήνες (ίσως και χρόνια) θα είναι πολύ δύσκολοι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required