30 Ιουλ 2020

Δεκαήμερα ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Ικαρία

Δεκαήμερα ποιμαντική επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποίησε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, ο μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος.


Τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, τέλεσε την Ακολουθία των θυρανοιξίων στον  Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφορου και του Αγίου Μύρωνος στο Βαρδαράδο Ικαρίας. Στο πέρας της Ακολουθίας προεχείρισε σε Οικονόμο τον αιδεσιμώτατο π. Ιωάννη Βαρδαρό.

Την Τρίτη, 14 Ιουλίου το πρωί ο σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τις ενορίες της Οξέ και του Μαυράτου και επελήφθη διοικητικών και πνευματικών υποθέσεων.

Το απόγευμα, 14 Ιουλίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό τον Ιερό Ναό Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και στη συνέχεια προέστη της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων των Αγίων, όπου και λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της πανηγυρήσεως.


Την  Πέμπτη, 16 Ιουλίου, συνεκάλεσε στο Επισκοπείο Αγίου Κηρύκου σύναξη των ιερέων εφημερίων και των τριών περιφερειών, Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου  και Ραχών, όπου επέστησε την προσοχή τους σε θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως των Ενοριών αλλά και στην πιστή εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων υγειονομικής προστασίας και πρόληψης εξαιτίας της νόσου του κορωνοϊού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και της ανακομιδής των ιερών λειψάνων των Αγίων Κολλυβάδων Πατέρων Γρηγορίου του Γραβανού και Σισώη του Πνευματικού, λειτούργησε στην Ι.Μ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδας, όπου και παρέστη της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας την επόμενη ημέρα.


Την Παρασκευή, 17 Ιουλίου μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδας στα πλαίσια εορτασμών της 108ης επετείου της απελευθερώσεως του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κηρύκων και Ιουλίττης, όπου παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του ταξιάρχου και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, προέστη της Δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώον.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της  παραμονής του στην Ικαρία ο μητροπολίτης Σάμου ανήγγειλε την πρόθεση για τη δημιουργία Βυζαντινού – Εκκλησιαστικού Μουσείου στο επισκοπείο Ικαρίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές, τον στρατιωτικό διοικητή, τον δήμαρχο Ικαρίας, τον  έπαρχο, τα μέλη του ΔΣ του εκκλησιαστικού γηροκομείου και πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required