29 Ιουλ 2020

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Συνεδρίασε το Σάββατο, 25 Ιουλίου η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν:

1) Τη συνέχιση της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 και ο κίνδυνος δεύτερου κύματος και την εμφάνιση κρουσμάτων και στο νησί μας. Την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας στο νησί μας, την αναγκαιότητα ενίσχυσης αυτών με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με έκτακτη χρηματοδότηση, την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού. 

2) Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά, την όξυνση και την επικινδυνότητα που υπάρχει με τις τελευταίες εξελίξεις στη σχέση των δύο κρατών για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. 

3) Την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 και την υλοποίηση της απόφασης για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τη συμμετοχή σε αυτή όλων των δημοσιών υπαλλήλων. 

4) Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα την εκπαίδευση που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: 

α) Με την πανδημία (μέτρα προστασίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ.) 

β) Τους νέους πίνακες για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής και γενικής αγωγής (καθυστερήσεις και προβλήματα που προκύπτουν με την πολιτική της αδιοριστίας) 

γ) Την περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης με τον νέο νόμο της κυβέρνησης. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πήρε αποφάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, ώστε να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required