22 Οκτ 2020

94 / 20 - Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού της Π.Ε. Σάμου

Με την ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται σήμερα, 22 Οκτωβρίου, να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμέτωπιση της πανδημίας, πραγματοποιούμε μια εκτίμηση της κατάστασης στη δική μας περιοχή.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, επισήμως και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, έχουν καταγραφεί 94 κρούσματα μεταξύ των διαμενόντων στο ΚΥΤ που λειτουργεί στο Βαθύ. 20 θετικά κρούσματα αφορούν Έλληνες πολίτες που βρίσκονται και εργάζονται στη Σάμο αλλά και Σαμιώτες. Συνολικά 114 κρούσματα, που αν αναλογιστούμε τους αριθμούς άλλων περιοχών, βρισκόμαστε σε σχετικά πολύ καλό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Σάμου έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με τον συνεχή αγώνα ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έχουν πραγματοποιηθεί 6 τοκετοί σε εγκύους που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό ενώ μία περίπτωση εγκύου, θετικής στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα στην Αθήνα. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί σε ασθενή με κορωνοϊό επιτυχής εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Εκτός ενός ασθενούς, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό αυτή τη στιγμή σε ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου, όσοι ασθενείς νοσηλεύτηκαν στο παρελθόν έχουν λάβει εξιτήριο. Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η έξοδος της Σάμου από το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3 που βρέθηκε από τις 12 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required