22 Οκτ 2020

Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου


Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σάμου, για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Νοσοκομείου.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου η άμεση ενίσχυση του προσωπικού στην καθαριότητα με έξι επιπλέον άτομα, από τη λίστα επικουρικών, ο τερματισμός από τη διοίκηση κάθε διαδικασίας για την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητος σε εργολάβο, τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζομένους.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου, όπου απαίτησαν από τους υπαλλήλους του γραφείου να συναντηθούν μαζί του. Ο Βουλευτής απουσίαζε εκτός Σάμου και πήραν την υπόσχεση οι απεργοί πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί τους.
Στη συνέχεια οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον κάλεσαν να στηρίξει τα αιτήματα τους. Ο Δήμαρχος απάντησε πως στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και άμεσα εγγράφως απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δηλώνουν πως αν δεν δοθεί λύση άμεσα στα δίκαια αιτήματα τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required