22 Οκτ 2020

Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στις κινητοποιήσεις των καθαριστριών του νοσοκομείου

Τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών και καθαριστών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί μας και το ότι πλέον βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου επιβάλει δραστικά μέτρα και άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας του νησιού.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, ασθενείς, εργαζόμενοι στις δομές υγείας και ο λαός, είναι εντελώς διαφορετική και εκ διαμέτρου αντίθετη από τους πανηγυρισμούς και τις κορόνες ενθουσιασμού, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για την ετοιμότητα του συστήματος και των δομών υγείας. Πολύ πριν το δεύτερο κύμα πανδημίας, το οποίο όλοι περιμένανε και ήδη ζούμε, θα έπρεπε να είχαν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πλήρης στελέχωση του νοσοκομείο και όλων των δομών υγείας (Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρο Υγείας στο ΚΥΤ), για να καλυφθούν οι ανάγκες του Σαμιακού λαού.

Αντ’ αυτού το προσωπικό σε όλες τις δομές και ειδικά στο Νοσοκομείου δεν αρκεί ούτε για τα έκτακτα, ούτε για τα τακτικά, πόσο μάλλον για να αντιμετωπίσει και τον κορονοϊό! Το δε προσωπικό καθαριότητας του Νοσοκομείου αντί να αυξηθεί, μια και η καθαριότητα και η υγιεινή είναι βασικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό, τελικά είναι λιγότερο απ ότι πριν, ενώ ταυτόχρονα οι συνάδελφοι βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Κυβέρνηση και Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν ευθύνες. Τα μπράβο και τα χειροκροτήματα στους εργαζόμενους είναι κούφια και κενά αν δεν συνοδεύονται από πράξεις στήριξης και ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους. Η ατομική ευθύνη δεν λύνει τα αυξημένα προβλήματα. Να δώσουν λύση τώρα!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών και καθαριστών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομέιο Σάμου, για δουλειά με δικαιώματα. Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα:

· Άμεση ενίσχυση του προσωπικού στη καθαριότητα

· Να σταματήσει τώρα η διοίκηση κάθε διαδικασία για την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητος σε εργολάβο

· Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας

· Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ για covid-19 σε όλους τους αργαζομένους.

· Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required