5 Οκτ 2020

Στο Νοσοκομείο Σάμου αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή αναφέρει πως τα τεράστια προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου έχουν επιδεινωθεί από τις αυξημένες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που δημιουργούν μια επισφαλή -για τη λειτουργία του- κατάσταση.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις δύο ζητήματα ξεχωρίζουν: Α. Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητα, τεχνικό προσωπικό). Είναι γνωστή η κατάσταση με τη μία παιδίατρο, τη μία πνευμονολόγο, τις ελλείψεις σε μια σειρά ειδικότητες όπως ΩΡΛ, ακτινοδιαγνωστη κ.α. Β. Οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικά παντός είδους. Από μέσα ατομικής προστασίας μέχρι υγειονομικό, αλλά και τεχνολογικό και μηχανολογικό υλικό, για να μπορεί να λειτουργεί όπως πρέπει η τεχνική υπηρεσία.

«Η όλο και πιο μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι θηλιά που στραγγαλίζει συνεχώς τις υπηρεσίες και το ρόλο του Νοσοκομείου, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το μόνο που μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια κατάσταση είναι λύσεις μπαλώματα, όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλήψεις με το σταγονόμετρο, στροφή σε δωρεές και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Τελικά η κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε μονοπωλιακούς ομίλους για τη δήθεν στήριξη της αγοράς και σε συμμάχους όπως το ΝΑΤΟ για να βαφτίζει αμφισβητούμενα ύδατα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να αγοράσει ιατρικά μέσα κι εξοπλισμό, βάζει τη σφραγίδα της σε όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όπως και ο λαός του νησιού απαιτείται να δυναμώσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αλλά και τη διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Η φωνή τους μπορεί να ακουστεί και κάτω από τις μάσκες και να απαιτήσουν:

· Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

· Εξασφάλιση μέσα από κεντρικές κρατικές παραγγελίες όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού

· Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου

· Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων

· Δημιουργία κέντρου υγείας στο ΚΥΤ και μαζικά τεστ στον πληθυσμό του μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα των ίδιων και των κατοίκων για κανένα ΚΥΤ στο νησί πουθενά, απεγκλωβισμό προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τις χώρες προορισμού τους», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Στην Ρωσία, που έχουν τα πάντα από τα όσα ζητάει η Τ.Ε ΣΑΜΟΥ του ΚΚΕ, έχουμε 147 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε τίποτα όπως καταγγέλει η Τ.Ε ΣΑΜΟΥ του ΚΚΕ, έχουμε 39 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required