5 Οκτ 2020

Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου για τα την ανάσχεση της εξάπλωσης των κρουσμάτων

Υπόμνημα προς τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τη δημοτική αρχή κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, μετά από ενημέρωση που είχε από τον κ. Στάντζο σε συνάντηση που έγινε με δική του πρωτοβουλία χτες και στην οποία εκφράστηκε εκ μέρους του έντονη ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας των κατοίκων.

Το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των κρουσμάτων covid-19 και την προστασία του πληθυσμού

Μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα ελάχιστα τεστ που γίνονται (γεγονός που παραπέμπει σε πιθανά πολύ περισσότερα) και με δεδομένα:

Ø Την ανυπαρξία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί.

Ø Την ανεξέλεγκτη ουσιαστικά υγειονομική κατάσταση στο κατ’ ευφημισμόν ΚΥΤ.

Ø Την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας για να μην κλείσουν τα σχολεία.

Ø Τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου και των άλλων μονάδων υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε μέσα…

Καλούμε τη δημοτική αρχή

να πάρει δραστικά μέτρα σε ό,τι αναλογεί στο δήμο,

να εκφράσει έντονη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση και να απαιτήσει:

· Ενισχυμένη υγειονομική ομάδα του ΕΟΔΥ στη Σάμο για ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων και λήψη δειγμάτων για τεστ.

· Ουσιαστική ενίσχυση σε γιατρούς , νοσηλευτές και μέσα του Νοσοκομείου Σάμου , των Κέντρων Υγείας και των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας (περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία).

· Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

· Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στο ΚΥΤ, στα σχολεία, στις δομές υγείας, στο γηροκομείο κλπ.

· Τεστ σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και στους εκπαιδευτικούς, τμήματα μέχρι 15 μαθητές, προσλήψεις των εκπαιδευτικών που απαιτούνται, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, δωρεάν μέσα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

· Καθημερινές απολυμάνσεις δημόσιων χώρων και κτιρίων. Συνεχείς απολυμάνσεις χώρων υγιεινής και συναθροίσεων στις δομές υγείας και εκπαίδευσης.

· Μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα στο ΚΥΤ- όσο αυτό θα παραμένει - με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του καταυλισμού.

· Μαζικά τεστ σε όλους τους πρόσφυγες- μετανάστες, καθορισμός και λειτουργία δομής καραντίνας ώστε οι φορείς ή οι νοσούντες να μην μένουν στον καταυλισμό. Τακτική απολύμανση όλων των χώρων. Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν σε όλους.

 

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Στην Ρωσία, που έχουν τα πάντα από τα όσα ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε 147 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε τίποτα όπως καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε 39 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required