3 Νοε 2020

Συζήτησαν για την κατάσταση του νησιού μετά τα 6,7 Ρίχτερ - Συνάντηση Χ. Θεοχάρη - Μ. Βαλή

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Σάμου κ. Μάνου Βαλή με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση του νησιού ύστερα από το σεισμό των 6,7 ρίχτερ καθώς και κατάσταση των ξενοδοχείων και των ζημιών που έχουν υποστεί.



Τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι ύστερα από τα επανειλημμένα πλήγματα λόγω του μεταναστευτικού, της επιδημίας COVID-19 και του σεισμού ο τουρισμός στο νησί χρειάζεται άμεση ενίσχυση προκείμενου να παραμείνει βιώσιμος.

Συνεπώς συζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό. Τέθηκε έτσι το ζήτημα να υπάρξουν απευθείας πτήσεις προς τη Σάμο από τις ευρωπαϊκές χώρες για την περίοδο του 2021 και με ποιον τρόπο μπορούν να επιδοτηθούν και για τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τονίστηκε επίσης ότι η ενεργή παρουσία του νησιού στις εκθέσεις είναι απαραίτητη εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν λόγω των μέτρων ασφάλειας του COVID-19.

Στην συνέχεια των επαφών της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιούνταν συνάντηση του προέδρου της Ένωσης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required