18 Ιαν 2021

"Ανατροπή" - Η μη συμμετοχή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου

Τους λόγους που οδήγησαν τη δημοτική παράταξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου "Ανατροπή", να μην συμμετέχει στη συνεδρίαση (διά μέσω τηλεδιάσκεψης), του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιανουαρίου, με θέμα την επαναλειτουργια των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξηγεί σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με ομόφωνη απόφαση των 3 δημοτικών συμβούλων της.


«Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξάχθηκε την ημέρα εκείνη και που συγκαλέστηκε την τελευταία στιγμή. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, παρατίθενται ακολούθως:

30/10/2020: Χτύπημα καταστροφικού σεισμού στη Σάμο, όπου δημιουργούνται στατικά προβλήματα σε έντεκα σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2/12/2020: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου γίνεται γνωστό, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας, πώς και πού θα μετεγκατασταθούν οι μαθητές, μέχρι να έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες ή και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες στα προβληματικά σχολικά κτίρια, ώστε να μην υπάρχουν μαθητές 2 ταχυτήτων και να πραγματοποιούνται σε όλους δια ζώσης μαθήματα.

1/1/2021: Νέο έτος, έχουν παρέλθει οι δύο μήνες αναμονής που έχουν συστήσει οι εμπειρογνώμονες στους οποίους δεν ενδείκνυται καμία παρέμβαση στα σχολικά κτίρια. Έχει όμως παρέλθει ένα δίμηνο απραξίας, όσον αφορά την οργάνωση αντιμετώπισης του χωροταξικού προβλήματος για την μετεγκατάσταση των μαθητών.

11/1/2021: Έναρξη δια ζώσης εκπαίδευσης σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου:

· Κάποιοι μαθητές ξεκινούν δια ζώσης μαθήματα, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την τηλεεκπαίδευση, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κτίριο να στεγαστούν.

· Δεν έχει οργανωθεί η μεταφορά των μαθητών στα νέα τους σχολεία και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να πάνε σε αυτά.

· Παρατηρούνται περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ περιοχών και οι πάντες συνειδητοποιούν ότι οι προτάσεις της δημοτικής αρχής δεν έχουν παρθεί ύστερα από διαβούλευση με διευθυντές σχολείων, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και προέδρων κοινοτήτων.

Είναι ανεπίτρεπτο ένας τόπος τόσο πολύ ταλαιπωρημένος, με λάθος αποφάσεις και χειρισμούς από τους «ηγέτες» του τόπου να βαίνει σε εμφύλιο. (Όπως αυτός που ξεκίνησε στις 14/1/2021 με τον Δήμο Δυτικής Σάμου δίχως ουσιώδη λόγο και αιτία).

15/1/2021: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία εισήγηση και με δεδομένο ότι η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδρίαζε λίγο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απορία: Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος με αυτά τα δεδομένα και την υφιστάμενη διοίκηση της δημοτικής αρχής θα επωμιστεί την ευθύνη της μη οργάνωσης και της μη σωστής δημοκρατικής διευθέτησης του προβλήματος;

Επομένως, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" δεν συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο – οπερέτα – και δεν προτίθεται να γίνει συνένοχος σε μεταμφιεσμένες «δημοκρατικές» ενέργειες της τελευταίας στιγμής.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required