15 Φεβ 2021

Πολιτική Προστασία Σάμου - Επιδεινώνεται ο καιρός

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα από την ΕΜΥ, από Αύριο Τρίτη οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Από  τις  πρωινές  ώρες  της  Τετάρτης  οι  χιονοπτώσεις  βαθμιαία  θα  περιοριστούν  στην  Κρήτη  όπου  θα  είναι  πυκνές, μετά  το  μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί  θα εξακολουθήσουν να πνέουν στο Αιγαίο σε επίπεδο  θύελλας  τοπικά  9  με  10  μποφόρ.   Από  τις  πρωινές  ώρες  της  Τετάρτης  θα   περιοριστούν   στα   νοτιοανατολικά   και   βαθμιαία   θα  εξασθενήσουν.          

 

Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί  την εξέλιξη του φαινομένου,  και  θα  ενημερώνει  διαρκώς  τις  αρμόδιες  υπηρεσιακά  εμπλεκόμενες  κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.           

 

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην  παραβιάζουν  τις αποκλεισμένες  περιοχές,  να  μην  προσεγγίζουν  κτίρια  τα  οποία  έχουν σημανθεί  η  παρουσιάζουν  εμφανείς  βλάβες,    να  επιλέγουν  ασφαλείς  διαδρομές  κατά  την μετακίνηση τους, και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις  όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required